LN KNITS IN THE PRESS

What they say about us

Discover the most beautiful publications here.

"Ik was 23 toen ik voor het eerst naar Ayacucho vloog. Plots besefte ik hoeveel verantwoordelijkheid ik droeg. Als ik er niet voor zorgde dat LN Knits een succesverhaal werd, hadden die vrouwen geen werk en geen inkomen. Dat idee speelt vandaag nog altijd, hoewel er gelukkig andere klanten bijgekomen zijn”, zegt onderneemster Ellen Kegels, oprichtster van LN Knits."

Marie Monsieur m.m.v. Marie Geukens, April 2020, Marie Claire België.

"... samen met Solid International-oprichtster Lyn reisde ik naar Ayacucho, waar we met een vijftiental meisjes aan de slag gingen. Intussen zijn we negen jaar verder, en ging het van vijftien meisjes naar driehon- derdvijftig vrouwen met variërende leeftijden. Dagelijks werken ze in een atelier dat hen naast eerlijk werk – ze verdienen zo’n twee en een halve keer meer dan het gangbare tarief in Peru – ook gratis opvang voor hun kinderen en een regelmatige HPV-check-up biedt."

Juni 2018, Goed Gevoel

"Dat we inzetten op eerlijke mode is enorm belangrijk voor mij. We geven werk aan 350 vrouwen in Peru en zij krijgen daar een eerlijk loon voor. Los van dat loon wordt er ook voor opvang gezorgd voor hun kinderen. We willen dat onze klanten weten waar hun muts of ander kledingstuk vandaan komt, hoe het gemaakt werd, door wie en dat die persoon daar een eerlijk loon voor krijgt."

Juni 2017, Unizo Magazine

"Vijf jaar na de start van haar fairtradelabel voor breigoed lanceert onderneemster Ellen Kegels een eigen fair food-lijn met Peruviaanse superfoods. Daarbij hoort een kookboek, haar derde boek intussen, én een eigen alpacaboerderij in de Andes."

“Ik droom ervan een heel dorp in Peru aan werk te helpen.”

September 2016, Weekend Knack

"Ellen Kegels (29), de onderneemster achter het duurzame breilabel LN Knits, trok met de koning en de koningin mee op staatsbezoek naar Japan. Ondertussen kwam haar eerste kookboek uit. Met superfoods uit Peru, waar ze ook haar wol haalt. Hier maakt ze haar voorlopige balans."

Oktober 2016, De Tijd

"Iedereen een warme trui, ieder- een aan de fairtradefashion en zo puur mogelijk leven: Ellen Kegels is een meisje met een missie. Voor Feeling kwam ze graag even van tussen de wol en kroop ze in de huid van ‘Ellen het Model’."

Februari 2016, Feeling Magazine

"Storytelling - het verhaal achter de beanies, de truien, de bedsocks - is de basis van LN Knits, het bedrijf van onze gastvrouw. Met veel plezier vertelt Ellen ons háár verhaal, van Antwerpen tot Peru. "

Februari 2016, Feeling Magazine

"Een inspirerende vrouw gunt ons een blik op het moodboard van haar leven.

Deze Maand: Ellen kegels van LN Knits."

November 2015, Elle Magazine

"Ellen Kegels is het ultieme bewijs dat ‘fair fashion’ het geitenwollensokkenimago kan overstijgen. “Mensen kopen mijn breigoed bijna méér omdat het stijlvol en hip is dan omdat het ‘fair’ is.” "

December 2015, UA Magazine

"De glimlach van de jonge vrouwen daar verbergt zoveel leed. De eerste dagen in Ayacucho heb ik alleen maar gehuild."

Weekend Knack

"... elk stuk wordt met de hand gebreid door een Peruviaanse vrouw, vaak een slachtoffer van huiselijk geweld of een jonge moeder die op 18-jarige leeftijd al twee kinderen heeft groot te brengen."

La Maison Victor

"Ellen Kegels viert tien jaar LN Knits en deelt de lessen die ze onderweg leerde met jou."

September 2020, Bossy Magazine

"Sociale media en zeker Instagram zijn cruciaal voor mijn zaak, maar ook zeer verslavend. Sinds een Instaloze reis naar Portugal deze zomer nam ik me onlangs voor om dat elke zaterdag los te laten. En het lijkt vrij goed te lukken."

Lees alles over de ideale zaterdag van Ellen Kegels in Mijn Sabato.

Oktober 2020, Sabato Magazine

Ellen Kegels geeft de 35 mooiste brei- en haakpatronen van haar breigoedlabel prijs in een nieuw boek. een 'best of' van tien jaar LN Knits.

.

Oktober 2020, Weekend Knack

Eerlijke mode brengt hoop tot in Ayacucho, een regio in Peru die door de nasleep van de burgeroorlog nog altijd in armoede wroet. Reisjournaliste Marie trok erheen en ontdekte hoe Belgische labels ervoor zorgen dat heel wat vrouwen er al jaren een nieuw leven krijgen.

Oktober 2020, Flair

FOR ALL PRESS REQUESTS

Ellen Kegels // ellen@lnknits.com // +32 495 74 38 40